Regulier zomerkamp

Het Schierzomerkamp is een regulier zomerkamp. De verhouding leiding/kinderen is gemiddeld 1-op-4. Dit houdt in dat het Schierzomerkamp geen één-op-één begeleiding biedt en dus niet geschikt is voor kinderen met extra zorgbehoeften. De kinderen die aan het Schierzomerkamp deelnemen volgen doorgaans regulier onderwijs en zijn gewend om mee te draaien in (grotere) groepen.

Bij twijfel of het Schierzomerkamp geschikt is voor uw kind kunt u uiteraard met ons in overleg gaan. Bij twijfel van onze kant na aanvang van de kampweek, nemen wij op zondag contact met u op en besluiten dan in overleg of we de week met elkaar voortzetten.

Ervaren leiding

De leidinggroepen van het Schierzomerkamp worden aangestuurd door één overkoepelende hoofdleiding. Ieder kamp heeft vervolgens een extra eigen hoofdleiding plus een groep enthousiaste begeleiders. Deze begeleiders zijn veelal oud-kampgangers, eilanders of andere eiland-gerelateerden. Op iedere kampgroep staat minimaal één leiding met een EHBO-diploma en alle leiding is zorgvuldig uitgekozen.
.