Esther
dieuwke.jpg

"Hohooi! Lang, lang geleden ging ik zelf altijd op zomerkamp. Toen ik op een dag thuiskwam zei ik tegen mijn ouders (de boer en kookmoeder) 'Dit ga ik zelf ook organiseren.' Het resultaat? Al sinds 2006 organiseer ik supertoffe Schierzomerkampen! En gek genoeg verveelt het nog lááááng niet..."

"Dieuwke P. hier! Ik ben chef opperleidingks van het Schierzomerkamp. Dat komt doordat ik zuuuuper-goed kan organiseren. En in het echte leven juf Dieuwke ben. Ik weet dus precies hoe ik alle leiding in het gareel moet houden..." En de kinderen dan?! "Oh ja, die ook!"

kookmoeders

"Aan tafel!! Terwijl jullie op pad zijn, schillen wij aardappels, koken groente, bakken pannenkoeken, maken lekkere toetjes, poetsen wat hier en daar... Maar alleen voor de kinderen in de boerderij. Die gekke tieners redden zichzelf maar!"

de boer

"Mijn naam is Johan, maar op kamp noemt iedereen mij gek genoeg De Boer... Het leuke aan het zomerkamp is dat ik ieder jaar mijn verjaardag met wel héél véél visite vier! Iedereen is altijd welkom in mijn stallen, bij de koeien en de kalfjes."

de_leiding.jpg

"'Wij zijn de leiding van het tofste zomerkamp, dat is...' en 'Oh, wat een maf kamp, padadada', of 'Een week op kamp, lekker te gek op Schier!'. Wij zingen de kamptoppers allemaal uit volle borst mee hoor, geen probleem. Waarom wij leiding zijn? Omdat wij zonder het Schierzomerkamp geen toffe vakantie hebben gehad!"