De trui

Tien jaar. Komende zomer bestaan we tien (!!) jaar. Als ik soms de tel wat kwijt ben, hoef ik alleen maar mijn kledingkast te checken. Tien gekleurde polo's, keurig op een stapeltje. Ieder jaar een ander kleurtje, fel en opvallend. "Zodat de mensen ons op Lauwersoog goed kunnen vinden", was de gedachte.  

Oké, oké, het eerste jaar hadden we dit concept nog niet helemaal begrepen, met onze oud-roze, vale shirts. Maar dat hebben we het jaar erna flink goed gemaakt met felblauw, en het jaar daarna zelfs knalroze. Sorry nog daarvoor mannen...

Wat onveranderd is gebleven, is de trui. Vanaf jaar 1 dragen we een grijze hoodie met blauwe opdruk. En voor wie eventjes onze naam ontschoten is, hoeven we alleen maar onze linkerarm uit te strekken. Om eerlijk te zijn heeft de terugkerende leiding wel eens een nieuwe aangevraagd, en ook ik ben met mijn derde trui bezig. Want ja, ze zitten ook zo lekker! Zo kwam het wel eens voor dat ik op de sportvelden in Groningen, in de universiteitsbibliotheek en zelfs in de kroeg (?!?) onze grijze favoriet tegenkwam. Het jaar duurt immers langer dan die paar kampweken.

Een heus collectors item is 't geworden. Dus toen we in 2011 moesten nadenken over een cadeau voor de eerste kampkinderen die voor de vijfde keer kwamen, waren we er snel uit. De trui! De eerste trouwe fans hebben we nog beloond met hun naam op de mouw. De laatste jaren mogen ze zich gewoon dik en dik gelukkig prijzen met de trui. Want het is niet gebleven bij een paar trouwe vriendjes... Elke zomer delen we trui na trui uit. En met liefde! Want iemand die het vijf jaar of langer met ons uithoudt, die is toch wel een heuse held!!