Gniffel...

Oké, oké, we geven het toe. De leiding moet af en toe wel wat gniffelen over de mooie acties die jullie uithalen. Vooral zo aan het einde van de week raakt iedereen wat vermoeid en dan gebeurt er wel eens iets 'onhandigs'. Laten we het zo maar noemen. 

Zo was er eens een stoere jongen op kinderkamp (alias GvJD), die iets té netjes luisterde toen de leiding tijdens het fietsen "rechtsaf" riep. De bedoeling was dat de eersten in de rij rechtsaf zouden gaan, en de rest zou volgen. Maar GJ - halverwege de groep fietsend - hoorde rechts en ging rechts. Zo de sloot in. Niet handig? Wel zeer vermakelijk! 

Of in het allereerste jaar een bonte avondact die misschien wel nooit meer overtroffen is. Een guitige jongen (GvdW) betrad het podium en begon wat zenuwachtig te lachen, wat resulteerde in een lachbui van zeker drie minuten. Na even bijgekomen te zijn, mocht hij zijn act nogmaals proberen. Wat blijkt? Zelfde ritueel. Een opzetteljke, meesterlijke lachbui als act. De overige kinderen waren weinig gecharmeerd, de leiding des te meer! 

Op het wad moest een meisje (MK) eens zo nodig plassen dat ze neerplofte en het maar gewoon liet gaan. Om dit niet op te laten vallen, besloot de leiding ook maar neer te ploffen (beetje grinnikend, dat wel) om daarna allemaal met natte billen verder te wandelen. Als dat geen ware liefde is! 

En die keer dat een leiding (mogen we jou wel bij naam noemen Wouter?!) tijdens een vossenjacht een zeer geloofwaardige zwerver neerzette, tussen het keurig door Spar Schut opgestapelde oud papier. Voorbijgangers haalden zelfs de politie erbij! De meeste kinderen hadden Wouter wel herkend, maar toen dezelfde zwerver tijdens de bonte avond terugkeerde, klonken er toch wat bange kreetjes.

Mogen we nog even doorgaan?? Het leuke is dat ook jullie af en toe om ons moeten gniffelen (dat zien we heus wel!!). Overlopen mag écht niet, en zo zijn er nog wel wat regeltjes die blijkbaar toch even getest moeten worden. Met succes? Wij hebben geen idee! Of toch wel... ;)