Dé hotspot voor kiters

Sommigen denken dat er weinig te beleven valt op zo’n klein eiland als Schiermonnikoog. MISPOES! Het bruist er juist van de gezelligheid en mogelijkheden. Ook voor jongeren. Of eigenlijk; juist voor jongeren. Want Schier heeft dé hotspot voor kiters. Hoe tof is dat?!

De stranden van de Waddeneilanden staan vol strandpalen, op iedere kilometer eentje. Vaste gasten hebben hun favoriete paal. Fan van naaktzwemmen? :) Dan moet je op Schier wat naar het oosten, bij het badstrand van paal 5 rechtsaf. Ga je nog iets oostelijker, richting paal 10 of zelfs helemaal naar het puntje van het eiland, dan kom je in prachtige ongerepte natuur terecht.

Voor actie moet je op Schier bij paal 3/4 zijn, aan het einde van de Badweg. Daar bevindt zich het activiteitenstrand. En jazeker, daar brrrrruist het.

Kite wk.1 donderdag 010.JPG

Vanaf het allereerste jaar komen we tijdens elke kampdag wel op het activiteitenstrand. Op de zwoele zomeravonden voor een gezellig kampvuur, of een ontspannende yoga-sessie met een frisse duik in zee als afsluiter. Overdag voor stoere strandactiviteiten bij Reactief Buitensport, zoals blokarten en raften in de Noordzee-branding. Dit beviel altijd zóóó goed en smaakte naar meer, waarop we in 2013 besloten om een kampweek te organiseren die zich bijna alleen maar in en om het water afspeelt. Een heus watersportkamp dus, of nóg beter gezegd: een KITEKAMP!

Sinds de start van het kitekamp is Coen jarenlang hoofdleiding geweest. Toen nog in samenwerking met Kitemobile, maar deze club is vorig jaar gestopt op Schiermonnikoog. Dus toen Coen per 2021 Reactief overnam (we gaan je wel missen hoor Jan Bert!) en daar ook kitesurfen bij aan ging bieden, was ons plannetje snel gesmeed… Vanaf deze zomer biedt het Schierzomerkamp kitesurfkampen aan in samenwerking met “Kitesurfen Schiermonnikoog”, onderdeel van Reactief Buitensport. Want wie anders dan onze eigen oud-hoofdleiding Coen weet een geweldige feest van deze kampweek te maken?!

De kenners hebben me verteld dat Schier dé kitespot van Nederland is, omdat je er een geweldige lagune hebt waar je deze sport veilig kunt leren, midden in de bruisende Noordzee. En natuurlijk kan ik je vertellen dat kiten gewoon extreem tof en spectaculair is. Dat je in één kiteweek megaveel uren op het water maakt, waardoor je kitepas direct lekker vol raakt. Dat het kitekamp ook geweldig is als je al kunt kiten, omdat de instructeurs je toffe tricks en trucs bijleren. Dat het gewoon stoer is om met de kitedudes (en girls!) op het strand op te trekken. Maar laten we gewoon lekker foto’s kijken en beseffen dat je je NU wilt aanmelden